Het 6de Gents Bierfestival - een verslag van een geslaagde dag


Posted by Jolien Ryckaert

We waren goed voorbereid op het festival: Maar liefst 160 verschillende bieren en 2 frigo’s vol met BBQ-vlees, kaas en vegetarische quiches.
Daarnaast, en zeker even belangrijk, hadden we ook weer een fantastisch team vrijwilligers!

Zaterdag, 13u55: de bieren stonden gekoeld, de barbecue was in gang, de zaal lag er mooi bij, de schitterende tombolaprijzen stonden opgesteld… We waren er klaar voor!
We keken even naar buiten en zagen al een serieuze wachtrij aan de deur.
In een mum van tijd waren de zalen en tuin gevuld met mensen die van biertjes aan het genieten waren.
Het duurde ook niet lang voor de eerste bieren – de IJslandse – uitverkocht waren. Misschien moeten we volgend jaar met een vrachtschip naar IJsland?
Ook de Amerikaanse bieren vielen goed in de smaak.
Maar het moet niet altijd zo exotisch zijn: de Gentse bieren gingen ook goed over de toog!

Het feit dat er op Facebook maar liefst 4 keer meer ‘aanwezigen’ waren als vorig jaar, deed ons al vermoeden dat er een grote opkomst ging zijn.
Maar dat er zeker een 1350-tal bezoekers waren, hadden we niet durven dromen.

Er werd veel gelachen, geproefd en gegeten.
Rond middernacht moesten we dan met spijt in het hart de laatste bezoekers ‘buitenkuisen’ en beginnen opruimen.

Tot laat in de nacht waren we nog bezig met het opruimen van de tuin en de barbecue.
Zondagochtend om 9u30 – met kleine oogjes en pijnlijke voeten – stonden we er terug voor de rest van de opkuis.
Rond 18u was er in de VIP-school geen spoor meer te zien van het festival en gingen we ons buikje vullen en klinken op een geslaagde editie!

Tot volgend jaar!